О клубу

Историја

Нижи рангови

Фудбалски клуб ИМТ са Новог Београда основан је 1953. године, као раднички клуб тадашњег југословенског привредног гиганта у производњи трактора и пољопривредних машина, фабрике ИМТ.

Клуб се дуго такмичио у нижим ранговима такмичења, а пласман у Српску лигу Београд су обезбедили на крају сезоне 2013/14, освајањем првог места у Београдској зони.

У Српској лиги Београд, екипа ИМТ-а се успешно такмичила шест узастопних сезона, уз пласман између 2. и 8.места на табели. Сезона 2019/20. ће остати забележена као историјска за овај клуб, јер је по први пут обезбеђен пласман у други ранг такмичења – Прву лигу Србије. Наиме, због пандемије вируса Ковид 19, која је проузроковала прекид такмичења, екипа ИМТ-а је као у том тренутку првопласирани тим Српске лиге Београд изборила пласман у виши ранг.

Прва лига Србије

У првом сезони заузео је 4. место, а исти резултат остварио је и следеће сезоне што му је променом система такмичења обезбедило бараж утакмицу са Новим Пазаром, четрнаестопласираном екипом Суперлиге Србије. У првом бараж мечу ИМТ је као домаћин играо на стадиону Чукаричког, јер њихов стадион није испуњавао услове за највиши ранг. У првој утакмици Нови Пазар је славио у Београду са 3:1, а у реваншу у Новoм Пазару победио је ИМТ са 2:0, што им због правила гола у гостима није било добољно за историјски пласман у Суперлигу Србије.

Стадион

Стадион се налази код Хале спортова Ранко Жеравица. Током 2013. године је реконструисан. На две трибине стадиона постављене су 1150 столице које су се некад налазиле на стадиону Партизана. Травната подлога је једна од најбољих у лиги, а поред главног постоји и помоћни терен на коме се налазе рефлектори. Навијачи стадион још називају и „Old Traktor Arena”.