post

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

С А О П Ш Т Е Њ Е

поводом суђења на утакмици РФК Нови Сад 1921 и ФК ИМТ.

Фудбалски клуб ИМТ се овом приликом захваљује фудбалској јавности, спортским радницима и неутралним навијачима на порукама подршке.

После јучерашње утакмице, са којом је фудбалска јавност упозната у скраћеној верзији која је изашла на званичном Youtube каналу Моцарт Прве лиге Србије (два досуђена пенала и 3 црвена картона за нашу екипу), сви су могли да виде какве казнене ударце је досудио главни судија Никола Петровић из Шајкаша код Новог Сада за екипу РФК НОВИ САД и сами донесу закључак.

Све ово се дешава у мандату господина Дејана Филиповића, према коме ФК ИМТ има поштовање и поверење у њега, и поставља питање:

  • Зашто је за утакмицу екипе која је из Новог Сада делегиран судија Никола Петровић из Шајкаша код Новог Сада?
  • Зашто је на утакмици београдских клубова ФК РАД и ФК ИМТ делегиран судија из Панчева?
  • Зашто је Никола Петровић из Шајкаша код Новог Сада враћен на листу судија након кардиналних и катастрофалних грешака у прошлој сезони (које је и Судијска комисија ФСС констатовала) када је на једној утакмици досудио два непостојећа пенала, због којих је кажњен?

Тај исти главни судија није досудио чист казнени ударац за прекршај над Владимиром Лучићем на утакмици ФК Јавор Матис и ФК ИМТ, која је одиграна прошле сезоне. На истој утакмици искључио је Уроша Стаменића и показао само жути картон Елиомару Силви, иако је ситуација била другачија.

Све спорне детаље наведене у овом саопштењу можете видети у прилозима који ће бити постављени на званичне странице Фудбалског клуба ИМТ.